Предстоящо разделяне на Fortive Corporation

Уведомяваме ви, че в петък (09/10/2020) Fortive Corporation ще раздели Vontier Corporation прехвърляйки 80.1% от наличните обикновени акции на Vontier на акционерите на Fortive, с което двете компании ще станат напълно независими и ще се търгуват на борсата. Вследствие на това, акционерите на Fortive ще получат две обикновени акции на Vontier за всеки пет обикновени акции на Fortive, които притежават преди датата на разделянето.

Тъй като ДЖЕЙ ЕФ ДИ не предлага акции на Vontier, всички наши клиенти, които ще оставят отворени позициите си върху акциите на Fortive Corporation при затварянето на пазара на 08/10/2020, ще получат по търговските си сметки паричния еквивалент на стойността на съответния брой акции на Vontier. Това прехвърляне ще стане пропорционално на размера на съответните отворени позиции.

Може да прочетете повече за разделянето в сайта на Fortive. За да прочетете последните новини и анализи на фондовите пазари, може да посетите секцията JFD Research, където ще откриете множество полезни насоки за действие, публикувани от нашите експерти.