Предстоящо разделяне на Pfizer

Уведомяваме ви за разделянето на Pfizer, което е насрочено за петък (13/11/2020) с влизане в сила във вторник (17/11/2020). След това, тяхното дъщерно дружество Upjohn Inc. ще се слее с компанията Mylan NV, за да образува новото юридическо лице Viatris Inc. Основаването на Viatris на 17/11/2020 ще прекрати акциите на Mylan.

ДЖЕЙ ЕФ ДИ не предлага котировки и търговия с акциите на Viatris. Затова, вместо да разпределим съответния брой акции на Viatris сред всички клиенти, които държат отворени позиции върху акциите на Pfizer, при затварянето на пазара днес (12/11/2020), ще прехвърлим паричния еквивалент на правата за получаване на акциите към търговските сметки на съответните клиенти, според размера на техните отворени позиции. Клиентите, които имат отворени позиции върху акциите на Mylan NV, ще трябва да ги затворят до 21:00 ч. по Гринуич на 16/11/2020. В противен случай, ние ще го направим по последно наличната пазарна цена. След това, тикер символът на Mylan NV ще бъде премахнат.

Може да прочетете повече за разделянето в сайта на Pfizer. За да прочетете последните новини и анализи на фондовите борси, може да посетите секцията JFD Research, където ще намерите богато разнообразие от полезни насоки за действие, публикувани от нашите експерти.